Info&rezervacije: +386 41 673 846

Naravne znamenitosti

Škocjanski zatok

Naravni rezervat Škocjanski zatok je 122 hektarjev veliko sredozemsko mokrišče in hkrati največje brakično (polslano) močvirje v Sloveniji, ki je izjemnega pomena zaradi bogate favne in flore. Za vsakogar, ki bi rad doživel zakladnico biotske pestrosti mediteranskega mokrišča v malem, je obisk naravnega rezervata Škocjanski zatok prava izbira.Škocjanski zatok sestavljata dva dela:

 • brakična laguna z gnezditvenimi otočki, poslanimi mlakami in polji, na katerih se razraščajo različne vrste slanuš, in
 • sladkovodno močvirje z močvirnimi travniki in odprtimi vodnimi površinami, obdano s trstičjem in toploljubnimi grmišči na Bertoški bonifiki.
59709486

Slani travnik Sv. Katarina

Gre za edinstven pojav v Sloveniji, vedno manj pa jih je tudi v evropskem merilu. Zavarovane so tudi nekatere zelo redke rastlinske vrste, kot so obmorsko ločje (Juncus maritimus), obmorska nebina (Aster tripolium), obmorski oman (Inula crithmoides), modrikasti pelin (Artemisia caerulescens) in cornutijev trpotec (Plantago cornuti).

Kraški rob

Razteza se okoli 20 km od Socerba ob slovensko-italijanski meji pa vse do Mlinov ob slovensko-hrvaški meji. Tu lahko najdemo veliko drobnih reliefnih oblik, kot so udori, spodmoli, škrapljišča,skalni podori in jame. Na tem območju je moč najti tudi floro in favno obeh pokrajin, ki ju razmejuje (kraška in submediteranska). Tam je moč najti tudi 28 endemičnih vrst, našli pa so tudi 10 za znanost do tedaj neznanih živalskih in rastlinskih vrst. Tamkajšnja naselja (Kubed, Črni Kal, Črnotiče, Hrastovlje, Gračišče, Podpeč in Socerb) so razglašena za kulturne spomenike.

Kolesarske poti

Kolesarska pot Parenzana (Pot zdraja in prijateljstva)

082-136A-GCS01 Pot zdravja in prijateljstva je prava odločitev za vse, ki bi radi stopili naprej v zgodovino starih mest, se seznanili z naravnim bogastvom istrske obale in se srečali z lepoto gričevnatega podeželja. Pot je speljana po nekdanji ozkotirni železniški progi Parenzana, ki je povezovala Trst in Poreč in je postala simbol prijateljstva med slovenskimi, italijanskimi in hrvaškimi občinami. Parenzana vodi skozi stara mesta in vasi, ob morju ter med vinogradi in nasadi oljk, speljana je skozi kratke osvetljene in urejene predore, prečka doline in se vzpenja prek gričev. Po njej se odpravi mnogo obiskovalcev in turistov, z namenom športnega udejstvovanja, rekreacije ali zgolj za sprostitev. Primerna je za vsakogar, ob njej je cela vrsta počivališč, kjer si boste lahko oddahnili, dobili zanimive informacije ali ogledali del železniške zgodovine.

Wellness

Škofije

Vsi, lagodja željni obiskovalci, lahko uživajo v modernem in trendom prilagojenem Wellness & Spa centru, ki nudi pestro ponudbo storitev, namenjenih telesni in duhovni sprostitvi. Uživate lahko v skrbno zasnovanih tematskih savnah, whirlpoolu, solariju ali pa telo razgibate v moderno opremljenem fitnesu.

Žusterna

Poučijo vas o skrivnostih morskega blata, blagodejnih učinkih morskih alg in soli ali pa vas povabimo na sprehod skozi rimsko-irske kopeli. Ponujajo tudi Aquapark – največji vodni park na slovenski obali, kjer kraljuje voda.Okusite menjavanje sladko-slanih voda, pojdite iz bazena v bazen, vse dni v letu. V Wellness centru Justinopolis sta tudi savna in solarij.

wellness-spa-vacation

 

Koprsko zaledje

1105207842_25b42e7ed2 Koprsko zaledje nudi obilico starodobnih naselij vrednih ogleda.Izpostavljamo vasi za ogled:

 • Marezige,
 • Truške,
 • Osp,
 • Pomjan,
 • Hrastovlje,
 • Koštabona,
 • Krkavče,
 •  Socerb.

Kopališča v okolici

Debeli rtič

Tipični obalni fliš se takoj pod morsko gladino spremeni v pesek. Nekaj deset metrov od obale ob manjšem kamnitem grebenu pesek zamenjajo kamnite plošče značilne za celotno slovensko obalo. Na južni strani od obale proti odprtem morju se vleče kamnita plošča na koncu katere je svetilnik.Avto morate pustiti nekje ob cesti, saj je pot do morja zaprta z rampo. Nato se sprehodite po poti med vinogradi vzdolž polotoka. Od tam nadaljujete pot navzdol po shojenih poteh v flišu. Pot je zelo strma in na določenih območjih tudi nevarna. Zato vam priporočamo, da se napotite proti “policijski plaži”, ki se nahaja nekoliko naprej in se do kopališča sprehodite ob obali (ko ni plime).Včasih je plaža veljala za pretežno nudistično. Dandanes ni več tako, a se ne preveč čuditi, če naletite še na kakšnega “naturalista”. debeli rtic

Mestno kopališče Koper

Glavno in edino koprsko kopališče. Lepo urejeno, trava s posajenimi bori in urejeno igrišče z velikim peskovnikom za otroke. Veliko je naravne sence, poskrbljeno je tudi za invalide, ki imajo poseben pomol za dostop do morja. Na plaži so lokali (bar in slaščičarna). Plaža je prodnata in ima dva splava. Parkirišče: parkirišče ob pomolu, plačljivo po mestnem ceniku Na plaži je urejen WC, tuši. Poskrbljeno je tudi za najmlajše (peskovnik, senca, položen dostop do morja, otroško igrišče).

Žusterna

Kopališče Žusterna vam nudi zunanji bazen, urejeni wc, tuš,  bar, okrepčevalnico. Zraven je restavracija s srbskimi jedmi. Parkirate lahko tik ob koplišču na prodnatem parkirišču – brezplačno.

Kulturne znamenitosti

prenos
 • Gledališče Koper
 • Galerija Jožeta Pohlena v Hrastovljah
 • Pokrajinski muzej Koper
 • Galerija Loggia